facebook instagram pinterest search twitter youtube whatsapp linkedin thumbup
anouk-vetter

Anouk Vetter X Polar: Het perfecte team

Trots en blij zijn we dat we Anouk Vetter tot onze Polar Atleten mogen rekenen. De 29-jarige meerkampster uit Amsterdam veroverde zilver op de Zevenkamp op het WK in Oregon én zilver op de Olympische Spelen in Tokyo. Daarnaast veroverde ze met haar stralende persoonlijkheid ook menig sportfanaat! Wij spraken haar tussen haar trainingen door (en dat zijn er héél wat) en verklappen je meteen wat ze nog in petto heeft in de nabije toekomst.

Wie is Anouk?

  • Geboren 4 februari 1993 in Amsterdam
  • Gespecialiseerd in Zevenkamp
  • Olympisch zilver op de Zevenkamp op de Spelen van Tokyo
  • Wordt getraind/gecoacht door haar vader

Waarom meerkamp, Anouk?

Ik vind de afwisseling heel fijn. Veelzijdigheid past bij me. Anders raak ik snel verveeld. Als ik een onderdeel train, moet ik alweer een week wachten om dat nog eens te doen. Dat maakt het fijn en gevarieerd. Speerwerpen is een van mijn sterkste onderdelen, maar daarom niet mijn favoriete. Geef mij maar horde training!

Je komt uit een sportief nest, je vader is ook je coach. Heeft dat veel voordelen?

Enorm. Onze samenwerking voelt heel erg natuurlijk aan en bovendien voelen we elkaar ook goed aan. Er is een goede balans tussen vader-coach zijn en al bij al is het toch een heel bijzonder iets.

Wat vind je zo geweldig aan je samenwerking met Polar?

In eerste instantie linkte ik Polar altijd met duursport, maar je kan er zòveel meer uit halen. Ikzelf track mijn nachtrust op de voet bijvoorbeeld. En bij looptrainingen komt ie uiteraard handig van pas.

Heb je tips voor een betere nachtrust?

Wel ja, mijn vriend schenkt me voor elke grote wedstrijd een boek. Die begin ik dan te verslinden voor het slapengaan in aanloop van de wedstrijd, want van lezen val ik heel makkelijk in slaap.

Welke wedstrijden staan er gepland?

Over een maand is het WK, en ik voel me best wel goed. Mijn winst in Götzis, Oostenrijk (Anouk won er de prestigieuze zevenkamp vorige maand) heeft me een boost gegeven. In augustus is er al meteen het EK atletiek in München, dus het is best een druk seizoen. Het ultieme doel is uiteraard over twee jaar de Olympische Spelen in Parijs. Daar kijk ik naar uit. Binnen Europa, met vrienden en familie erbij deze keer hopelijk.

Je had in het verleden best wel last van blessureleed, hoe leer je daar mee om te gaan?

Weet je, hoeveel blessures ook, je went er niét aan. Je stelt jezelf steeds weer de vraag “Is topsport wel iets voor mij?” zeker als je piepjong bent. Ik word nog steeds eerst flink verdrietig, maar slaag er telkens weer in om die knop om te draaien en te bedenken: “Wat kan ik wél doen?”. Vaak is dat kogelstoten (lacht). Maar door positief na te denken en je te richten op de oefeningen die wel pijnloos gaan, en weten dat je er fitter kan uitkomen, verloopt je herstel ook vlotter. En nadien waardeer je des te meer wat een gezond lijf kan!

Heb je een ritueel of geluksbrenger?

Ik kreeg enkele jaren terug oorbellen voor kerst van mijn moeder. Die draag ik op elke grote meerkamp, als “geluksoorbellen”, zeg maar!

Bedankt, Anouk en welkom!

Als je dit bericht leuk vindt, vergeet het dan niet te delen, zodat anderen het ook kunnen vinden.

Hou er rekening mee dat de informatie in de Polar Blogposts het individueel advies van gezondheidswerkers niet vervangt. Raadpleeg je arts voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint.

pacing
Volgende

Pace jezelf: Bepaal je ideale wedstrijdtempo

Het maakt niet uit of je een beginner bent of een doorgewinterde hardloper, de kunst onder de knie krijgen om je tempo te bepalen tijdens het hardlopen is een uitdaging. Hier zijn een paar tips om het optimale tempo te vinden en altijd met de juiste intensiteit te trainen.

Lees ook

Meld je aan en ontvang 10% korting op je eerste bestelling